Audrey Fouché'un yazdığı ve Pierre Aknine’nin yönettiği bir Netflix dizisi olan Osmosis, size gerçek aşkınızı bulma fırsatı veriyor. Agathe Bonitzer dizideki adıyla Esther Yanhove komada olan kardeşini uyandırmak amacıyla bir implant geliştiriyor ve bu implantı kardeşinin üzerinde denemekten başka çaresi olmayan Esther, umutla geliştirdiği bu implantı kardeşi Paul’a veriyor. Ve Osmosis can verdiği bedende can buluyor.

Ruh eşine inanır mısınız? Cevabınız her ne olursa olsun...
Osmosis’e Hoşgeldiniz
Osmosis bunun cevabını sizin yerinize veriyor ve size aslında herkesin ruh eşi olduğunu söylüyor. Çeşitli ve gelişmiş algoritmalarla Osmosis’in yapay zekası olan Martin ruh eşinizin yüzünü gözünüzün önüne getiriyor. Size ruh eşinizi buluyor ya da %20 hata payıyla bulduğunu iddia ediyor. Osmosis nanoteknolojide yarattığı devrimle insan beyninin kimyasal yapısını çözmüş durumda, aldığınız implant ile nanorobotlar vücudunuza yayılıyor ve sizi bir yapay zekaya bağlıyor. Bu yapay zeka hayati durumunuz, duygularınız, hormon seviyeniz, beyin aktiviteleriniz gibi birçok değerinizi kaydediyor, ölçüyor ve değerlendiriyor.

Vanhove kardeşler, araştırmalarının sonunda bir grup gönüllü denek üzerinde implantı deneme kararı alıyor. Yutulabilir olan bu implant vücudunuza girdikten sonra artık yalnız değilsiniz. Nanorobotlarla birlikte yaşıyorsunuz. Denekler bu nanorobotlar sayesinde bir yapay zekaya bağlanıyor. Ve onun tarafından değerlendirilebir, kontrol edilebilir hale geliyor. Yaratılış sebebi hayati bir amaca hizmet etmek olan Osmosis, amacının dışına çıkıyor. Sizin için aşkı arıyor ve %80 doğruluk payıyla bulma imkanı sağlıyor.

Mutluluk sonsuza kadar sürer mi?
Deneklerimiz buna tamamen hazır durumda. Her biri bu implantlar sayesinde daha mutlu bir hayata sahip olacağına inanıyor. Kişinin beyninde olup bitenlerin algoritması çıkarılarak oluşturulacak ruh eşlerinin yüzünü her biri merakla bekliyor ve aşk karşımıza artık bir algoritma olarak çıkıyor. Bu implantı ruh eşinizin de alması durumunda kolunuzda beliren dövme benzeri işaret sayesinde istediğiniz zamanda ve yerde onunla bağlantı kurabiliyorsunuz. Kulağa harika gelmiyor mu?
Ruh eşinizle istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde sonsuz mutluluk hali...
Peki insanların kalıcı mutluluk halini kaldırması mümkün müdür?
"On yıllar önce teknolojiyi hayatımıza, bedenlerimize soktuk, teknolojiye sırlamızı, zevklerimizi, anılarımızı emanet ettik. "
Ve etmeye devam ediyoruz.

Söz konusu insan beynini denetlemek olunca elbette ki karşıt görüşler ve asılsız iddialar ortaya çıkıyor. Sınırların çizilmesi ve dışına çıkılmaması bekleniyor. İnsan beynine hiçbir şekilde müdahale etmemek de bu sınırların başında geliyor. Etik kurallar gereği deneklerin beynine veri girdisi yapmak yasak olmasına rağmen yasakların çıkarlar uğruna kolayca çiğnenebilmesi yapay zekanın karanlık taraflarını gözler önüne seriyor. Yapay zekanın ulaşabileceği sınırlar insanları korkutuyor. Osmosis bizi teknolojinin gidebileceği son noktaya kadar götürüyor. Yapay zekanın zekasını ise Osmosis’in yapay zekası, Martin gösteriyor. Martin zaman içerisinde mutasyona uğruyor ve kontrolü ele almayı başarıyor. Yani Martin bize yapay zekanın aslında o kadar da yapay olmayabileceğini söylüyor.
Tüm bu iddia ve risklere rağmen; hiçbir teknoloji karşıtlık olmadan tarihi değiştirmedi. Aşık olmaya hakkınız var.

"Zamanın başından beri insanlığın hayali olan şeye erişeceksiniz: Sevgi, gerçek aşk, tutku."
Aşkın gerçekten ne olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?