Bazı güçlü duygular bizi biz yapmaya yarar ve insan olmanın da önemli bir parçasıdır. Mutluluk, neşe, huzur veren duygular bir yana; bir de elimizi kolumuzu bağlayan zor ve güçlü duygulrla başetmemiz gerekir. Duyguların sonsuza kadar sürmeyeceğini öğrendiğimiz, kendimize "güç sende!" diyeceğimiz olgunluğa erişene kadar zor duygularla başetmede çok zorlanırız. Korku, öfke, üzüntü bunlar bir yetişkini bile zorlamaya, işlerin yolunda olmadığı sinyallerini vermeye yeter. Bununla birlikte, çocuklar açısından bu durum çok daha zordur.

Çocuğunuza yoğun duyguları yönetmeyi öğretmenin harika bir yolu, onlara başa çıkma becerilerini öğretmektir. Bu hikayedeki çocuklar endişe, korku ve üzüntüyle başa çıkmak için ıslık çalmak, komik hikayeler uydurmak ve başkalarına yardım etmek gibi bir çok yöntem deniyor. Benzer şekilde çocuğunuza sakinleşmek istediklerinde deneyecekleri başa çıkma becerileri geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
Uzun zamandır bazı marketlerin sepetlerinde gözüme ilişen ama hep ertelediğim Sabri Ülker Vakfı Yayınları'yla sonunda tanıştım. Ve daha ilk kitapta yayının diğer kitaplarıyla da tanışmak istedim. Ertelememin sebebi kitap kapaklarından daha öğretici hazırlanmış olabileceği düşüncemdi. Fakat, Güç Sende kitabı elime alıp karıştırdığım anda içimi ısıttı. Öncesinde incelemesini de yaptığım, "Kimse Bakmazken Duygular Ne Yapar?" kitabına çok benziyordu. Hala bir yetişkin olarak zor zamanlarda duygular üzerine yazılmş çocuk kitaplarından yardım alırım. Güç Sende, de tıpkı o kitaplara benziyordu. Hatta başetme yöntemlerime de benzemesi beni kitaba ayrıca yaklaştırdı diyebilirim.
.jpeg)
Hissettiğinden daha fazlasısın. İçinde güneş gibi parlayan bir güç var. Fakat bazen bu gücü kendi başına bulman gerekir.
Danielle Dufayet'in kalemiyle ilk kez karşılaşıyorum ve cümleleri gerçekten akıcı ve duru. Jennifer Zivoin ise resimleriyle cümlelere ve anlatımlara sıcacık bir hava getirmiş. Resimlemeleriyle, kalemin sadeliği ve içeriğin uyumu gerçekten nitelikli bir çocuk kitabı olma özelliğini taşıyor.
Biri oyuncağım Bobo'yu aldığında öfke baskın gelince tek kelime söylemeden önce yastığa sarılıp bağırırım.
Duygu, çocuk, ebeveynlere not...

En sevdiğim tarafı ise kitabın sonunda yer alan "Ebeveynlere Notlar" bölümü. Bu bölümde söz hakkı, McLean Hastanesi'nde çocuk ve ergen psikoojisi alanında doktora yapmış ve akademi üyesi olarak çalışmaya devam eden Dr. Julia Martin Burch'a verilmiş. Çocuğunuzun Duygularını Onaylayın. Problemi Çözmeden Önce Duraklayın. Başa Çıkma Becerilerini Modelleyin. Başa Çıkma Kiti Geliştirme. Ne Zaman Yardım Almalı, başlıklarına yer verilen bölüm ebeveynlere bir uzman yardımı sağlıyor.
Dört yaş ve üzeri için bu kitabı siz de çok sevecek ve hem içinizdeki duygulara hem de ebeveynliğinize yardımını hissedeceksiniz.Amerikan Psikoloji Derneği (APA) Çocuk Gelişim Kitaplığı üyesi bu kitap ayrıca sağlığa zarar vermeyen organik boya ile boyanmıştır. Keyifli okumalar...